top of page
  • Writer's pictureTop Media

TOP 5 digitālā mārketinga rīki iesācējiem

Patērētāju dzīve ir pilnībā pārcēlusies uz tīmekli un sekmīga digitālā mārketinga rīku izmantošana uzņēmumiem ir ļoti svarīga. Šie TOP 5 bezmaksas rīki derēs kā iesācējiem, tā profesienāļiem un nodrošinās lielu daļu no digitālā mārketinga vajadzībām.

Google Analytics

Datu analītikas platforma, kas monitorē mājaslapas apmekētāju skaitu un rīcību lapā, kā arī nosaka to avotu. Palīdzēs saprast, vai izvēlētā mārketinga un reklāmas pieeja ir efektīva. Izmantojot Google Analytics, uzņēmums vienmēr skaidri zinās, kuras sociālo mediju platformas izvēlēties satura publicēšanai, kā arī to, kuri reklāmas kanāli atnes vislielāko atdevi.


Google Ads

Kad patērētāji grib saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem, viņi griežas pie Google. Google Ads platforma, kas ļauj izvietot reklāmas meklēšanas rezultātos, baneru tīklā, kā arī Youtube, sniegs iespēju izcelties konkurentu vidū un sasniegt plašāku auditoriju. Maksājot tikai par reāli saņemtajiem klikšķiem uz reklāmām, uzņēmums nekavējoties redzēs iespaidīgu progresu, kuru iespējams ātri un ērti izmērīt, lai pielāgotu kampaņu vēl labākiem rezultātiem.


Keyword Planner

Lai sasniegtu vairāk klientu, ir jāsaprot, kādus atslēgas vārdus viņi izmanto konkrētu produktu vai pakalpojumu meklēšanā. Ar Google atslēgas vārdu plānotāju uzņēmumi var noskaidrot, kādi termini un frāzes katrā reģionā tiek meklēti visvairāk, kāds ir konkurences līmenis, un cik izmaksās šo vārdu izmantošana reklāmās. Šo informāciju tālāk var izmantot gan reklāmas kampaņu veidošanā, gan mājaslapas un cita satura optimizēšanai tā, lai tas būtu draudzīgāks interneta meklētājiem.


Facebook Ads Manager

Šis rīks ir katra uzņēmuma sākumpunkts, lai veiksmīgi reklamētos Facebook un Instagram, sociālajos tīklos. Tas palīdz izveidot reklāmas, pārvaldīt to rādīšanas laiku un vietu, kā arī pārraudzīt uzņēmuma kampaņu rezultātus. Atlasot reklāmas saņēmējus pēc vecuma, dzimuma, atrašanās vietas, interesēm un citiem parametriem, jūsu reklāmas redzēs tieši tie lietotāji, kuriem ir vislielākā varbūtība kļūt par klientiem.


Canva

Uzmanību piesaistoši vizuāļi ir neatņemama digitālā mārketinga sastāvdaļa. Lai radītu un dalītos ar mārketinga vizuālajiem materiāliem, Canva ir efektīvākais bezmaksas rīks. Tā ir parocīga platforma, izstrādāta, lai ikviens varētu izveidot dizainiski pievilcīgus materiālus uzņēmuma sociālo tīklu publikācijām un reklāmas kampaņām.


Ceram, ka šie 5 rīki noderēs, uzsākot ceļu digitālā mārketinga pasaulē. Vien jāatceras, ka pat vislabākie instrumenti būs efektīvi tikai tad, ja tiks pareizi izmantoti. Tāpēc mēs digitālo reklāmas kampaņu veidošanu un pārvaldību iesakām uzticēt sertificētiem profesionāļiem - mūsu aģentūras speciālistiem. Sazinies ar @topmedialatvia un sasniedz savu mērķa auditoriju jau šodien!


1,748 views
bottom of page