top of page
  • Writer's pictureTop Media

Soli-pa-solim: Pārskatu veidošana GA4

Digitālā mārketinga analītiskā aina konstanti turpina augt, jauni rīki un tehnoloģijas turpina attīstīt to, kā mēs uzlūkojam datus. Viens no jaunākajiem rīkiem, kas pievienojies datu analīzes pasaulei ir Google Analytics 4 (GA4), pēctecis jau zināmajam Universal Analytics.


Pārskatu veidošana

Atšķirībā no sava priekšgājēja, GA4 ir vairāk centrēts uz lietotāju un sniedz mārketinga speiciālistiem pilnīgāku ainu par to, kā lietotāji izmanto konkrētu mājaslapu vai lietotni. Tomēr, ja tu tikai sāc iepazīt GA4, tā saskarsnes piedāvājuma klāsts un ziņojumi no sākuma var likties pārāk sarežģīti. Šis ceļvedis padarīs šo procesu pēc iespējas vienkāršāku un soli pa solim vedīs tevi cauri GA4 ziņojumiem un to sistēmai.


1. Solis: GA4 Property (īpašuma) uzstādīšana

Pirms sāc ziņojumu, tev jāizveido/jāuzstāda GA4 Īpašums. Lai to izdarītu, dodies uz Google Analytics mājaslapu spied “Admin” un tad “Create Property”. Seko norādēm, izvēloties GA4, kad tiek jautāts īpašuma tips, jeb “property type” ja tavi iestatījumi ir angliski.


jaunā interfeisa izprašana

2. Solis: Jaunā interfeisa/saskarsnes izprašana

GA4 ir noslīpējis jaunu interfeisu/saskarsni, kas centrēta uz lietotāja pieredzes ceļu. Informācijas panelis piedāvā sakarīgu un sakārtotu ieskatu letotāju uzvedībā, demogrāfijā un tehnoloģijās. Tas ir sadalīts četrās galvenajās daļās: Sākums, Pārskati, Izpēte un Konfigurēšana.

  • “Sākums” (Home) sniedz ieskatu galvenajos rādītājos.

  • Pārskati (Reports) ir vieta, kur varat ģenerēt savus pielāgotos pārskatus.

  • Izpēte (Explore) ļauj dziļāk iedziļināties jūsu datos.

  • Konfigurēšana (Configure) ir vieta, kur var mainīt iestatījumus.

  • Izpratne par šo saskarni ir ļoti svarīga veiksmīgai pārskatu veidošanai pakalpojumā GA4.


3. Solis: Pārskatu izmantošana

GA4 sadaļā “Pārskati” sniedz detalizētus datus par lietotāju demogrāfiju, izmantotajām tehnoloģijām (ierīcēm), uzvedību u.c. Ieskatam tu vari izveidot daudz un dažādus jau iepriekš izvedotus pārskatus. Tu varī arī izveidot sev pielāgotus pārskatus, kas mūs ved pie nākamā soļa.


izveido sev pielāgotus pārskatus

4. Solis: Izveido sev pielāgotus Pārskatus.

Tas, kā izveidot pielāgotu pārskatu GA4 atšķirās no Universal Analytics. Lūk izveidošanas galvenie soļi:

  • Kreisās puses izvēlnē noklikšķiniet uz "Pārskati" (“Reports”).

  • Noklikšķiniet uz "+Izveidot pielāgotu pārskatu" ("+Create Custom Report”).

  • Tagad varat izvēlēties iekļaujamās kategorijas un metriku.

  • Kad esat atlasījis kritērijus, noklikšķiniet uz "Izpildīt pārskatu" ("Run Report").

Pārskatu iespējams saglabāt turpmākai izmantošanai nospiežot “Saglabāt” (“Save”) pogu.


5. Solis: Izpētes sekcijas izmantošana

Sadaļā “Izpētīt” GA4 ir patiesi spīdošs. Tas nodrošina uzlabotu analīzes saskarni padziļinātam ieskatam. Šeit tu vari izmantot kohortas analīzes, lietotāju ceļu noteikšanas un segmentu pārklāšanās metodes.


6. Solis: Iestatījumu konfigurēšana.

GA4 sadaļā “Konfigurēt” var iestatīt un pārvaldīt datu straumes, notikumus, sarunas/reklāmguvumus un daudz ko citu. Šī daļa ir ļoti svarīga, lai pielāgotu GA4 tā, lai tas atbilstu jūsu vajadzībām.


7. Solis: Pārskatu pārbaudīšana reāllaikā.

GA4 ietver reāllaika pārskatus, kas var sniegt ieskatu par to, kas notiek jūsu vietnē vai lietotnē. Lai piekļūtu šai funkcijai, sadaļā "Pārskati" (“Reports”) noklikšķini uz "Reāllaikā" (“Real-time).


datu eksportēšana

8. Solis: Datu eksportēšana

Nobeigumā, GA4 ļauj eksportēt pārskatu datus gan uz Google Sheets, gan PDF, vai citiem Google Analytics piederīgajiem. Atver pārskatu, kuru vēl eksportēt, un noklikšķini uz pogas "Eksportēt" augšējā labajā stūrī.


Lai gan sākotnēji GA4 var šķist biedējošs, tas var sniegt visaptverošu ieskatu jūsu lietotāju uzvedībā, tiklīdz esat izpratis tā saskarni/interfeisu un iespējas. Atcerieties, ka jebkuras analītikas platformas veiksmīgas izmantošanas atslēga ir skaidra jūsu uzņēmuma specifisko datu vajadzību izpratne un jautājumi, uz kuriem vēlaties atbildēt, izmantojot analīzes iespējas.


Tagad, kad jums ir pamatzināšanas par to, kā izveidot pārskatus pakalpojumā GA4, jūs varat izmantot šo jaudīgo rīku savām datu analīzes vajadzībām. Atcerieties, ka darbs rada darītāju, tāpēc nevilcinieties eksperimentēt ar dažādiem pārskatu veidiem un konfigurācijām, lai noskaidrotu, kas visvairāk nepieciešams jūsu uzņēmumam. Veiksmīgu analīzi!



82 views0 comments
bottom of page