top of page
  • Writer's pictureTop Media

Kurš zog Tavus datus?

Updated: Oct 25, 2022



Lielbritānijas armijai uzlauzti sociālo tīklu konti


Jo lielāka un populārāka kāda organizācija, jo vairāk tai jāsargā savi sociālo tīklu profili. Citādi var sanākt kā Lielbritānijas armijai, kuras Youtube un Twitter kontos vairākas dienas saimniekoja hakeri. Nelūgtie viesi vairāk nekā pusmiljonam armijas sekotāju piedāvāja investēt NFT un dažādās kriptovalūtās. Kopumā tā varētu būt laba stratēģija jaunākas auditorijas piesaistei, tomēr militāristu pārstāvji tā neuzskata un par notikušo vērsušies policijā. Cerams, ka Latvijas armijā ar kiberdrošību viss kārtībā!



TikTok paklūp ar reāllaika iepirkšanos Eiropā


TikTok pēdējā laikā ir piedzīvojis masīvu popularitātes pieaugumu. Tomēr ne viss, ko īso video platforma dara, izdodas. Tā pavisam nesen TikTok paziņoja, ka Eiropas Savienības un ASV tirgos neturpinās attīstīt plānus par iepirkšanos video tiešraidēs. Šis iepirkšanās veids, kurā influenceri tiešraidēs demonstrē dažādus produktus un tos uzreiz arī ir iespējams iegādāties, ir ārkārtīgi populārs Ķīnā. Tomēr testi parādīja, ka eiropiešiem un amerikāņiem tas vismaz pagaidām nešķiet īpaši aktuāli.



Ķīnieši nozog Facebook lietotāja datus


Facebook māteskompānija Meta apsūdzējusi kādu uzņēmumu ar saknēm Ķīnā, Facebook un Instagram lietotāju personas datu nelikumīgā ievākšanā. Meta uzskata, ka uzņēmums Octoparse izmantojis īpaši veidotu programmatūru, lai lielos apjomos ievāktu sociālo tīklu lietotāju telefona numurus, e-pasta adreses, atrašanās vietu un citu kontaktinformāciju. Šie dati tālāk izmantoti mārketinga vajadzībām. Skaidrs ir tas, ka Meta apsūdz citus par to, ko bez problēmām dara paši.



Ja arī Jums ir svarīgi parūpēties par savu datu drošību, tad ienāc www.topmedia.lv un piesakies uz konsultāciju! Top Media profesionālo speciālistu komanda priecāsies palīdzēt!

12 views
bottom of page