top of page
  • Writer's pictureTop Media

Izpratne par Consent Mode v2: Mājaslapas privātuma nodrošināšana

Iedomājies, ka ieej virtuālā tirdzniecības centrā, kurā katra mājaslapa ir veikals. Pirms dodies iekšā veikalā, katrs veikals Tev vaicā, vai tas drīkst uzzināt, kas Tev patīk, pirms uzsāk reklāmu atspoguļošanu un Tavu darbību atsekošanu. Tieši to pašu Google piekrišanas režīms (Consent Mode v2) nodrošina mājaslapām. Tas ir kā digitālais privātuma sargs, kas nodrošina, ka mājaslapas jautā Tavu atļauju, pirms tās sāk vākt informāciju par Tavu apmeklējumu tiešsaistē.


privātuma nodrošināsana

Mūsdienu digitālajā laikmetā, kad ir ārkārtīgi svarīgi saglabāt tiešsaistē pieejamās informācijas konfidencialitāti un pastāv stingri noteikumi, piemēram, EU GDPR, ir ļoti svarīgi, lai mājaslapas pirms datu vākšanas saņemtu Tavu piekrišanu. Consent Mode v2 ir Google veids, kā palīdzēt mājaslapām ievērot šos noteikumus, vienlaikus ļaujot tām vākt datus, kas nepieciešami, piemēram, reklāmām un izpratnei par to, kā cilvēki izmanto Tavu mājaslapu. Tā ir advancēta sistēma, kas maina datu vākšanas veidu, pamatojoties uz Tavām piešķirtajām atļaujām.


consent mode v2 ieviešana

Izaicinājums pašam ieviest Consent Mode v2 

Consent Mode v2 izveidošana savā mājaslapā ir izaicinājums, līdzīgi kā pašam uzstādīt sarežģītu drošības sistēmu. Tas prasa padziļinātu iedziļināšanos ne tikai tehniskajās detaļās, bet arī juridiskajās prasībās un sekošanu līdzi tiesību aktu izmaiņām.


Ja to darīsi patstāvīgi, var sanākt iekulties nepatikšanās, piemēram, var nākties maksāt ievērojamus naudas sodus un zaudēt vērtīgu informāciju par to, kā cilvēki izmanto Tavu mājaslapu. Sākot ar 6. martu, mājaslapas, kurām Consent Mode v2 nebūs iestatīts pareizi, neiegūs būtiskus datus no Google Ads un Google Analytics.


Ja mēģināsi Consent Mode v2 iestatīt pats, tad Tev jārēķinās ar šādām izmaksām:

  • Jurista konsultācijas: Par konsultācijām, lai pārliecinātos, ka viss atbilst likumam, iztērēsi no 300 līdz 500 EUR.

  • Papildu IT atbalsts: Mājaslapas sagatavošana un pielāgošana, atkarībā no sarežģītības, var izmaksāt no 1000 līdz 5000 EUR.

  • Manuālais monitorings: Uzraudzība, lai pārliecinātos, ka viss darbojas, kā nākas, arī izmaksās no 1000 līdz 5000 EUR.

  • Pastāvīgās izmaiņas: Atceries, ka šis nav "viss ir kārtībā un var aizmirst" gadījums. Izmaiņas nenotiek automātiski, un, lai veiktu atjauninājumus, ir nepieciešams vairāk laika un naudas, tostarp, iespējams, lielākas jurista un IT atbalsta izmaksas.

  • Lokācijas riski: Pastāv arī iespēja, ka Tavi piekrišanas režīma iestatījumi var nedarboties atbilstoši dažādās vietās, kas var nozīmēt vēl vairāk pielāgojumu un izmaksu.


Kopumā Tavs sākotnējais ieguldījums var svārstīties no 1000 līdz 10 000 EUR, neieskaitot papildu izmaksas par nepieciešamajām izmaiņām.


kāpēc uzticēt Top Media

Kāpēc uzticēt šo uzdevumu aģentūrai?

Atļaut aģentūrai izveidot Consent Mode v2 ir tas pats, kas nolīgt profesionāli, lai uzstādītu Tavas mājas drošības sistēmu. Tu uztici ekspertiem rūpes par sarežģītiem jautājumiem, kas nozīmē mazāk stresa un lielāku sirdsmieru Tev pašam. Lūk, kāpēc tā ir gudra izvēle:


  • Eksperta rīki: Aģentūras izmanto īpašus rīkus, lai vienmērīgi pārvaldītu sīkfailu atļaujas, tāpēc Tev nav jāiesaista sava IT komanda.

  • Viegla iestatīšana: Aģentūras var nodrošināt, ka Tavā mājaslapā sāk darboties Consent Mode v2, un Tev nav jāuztraucas par tehniskajām detaļām.

  • Pielāgots dizains un informācija: Katra mājaslapa ir atšķirīga, tāpēc aģentūras var pielāgot paziņojumus par piekrišanu atbilstoši Tavam mājaslapas dizainam, kā arī aģentūras pielāgo informāciju atkarībā no tā, no kuras lokācijas cilvēki apmeklē tīmekļa vietni.

  • Viss tiek atjaunināts automātiski: Aģentūras visu atjaunina Tavā vietā, sākot no piekrišanas noteikumu maiņas līdz regulārām pārbaudēm, lai Tava mājaslapa atbilstu attiecīgajiem likumiem un Tev nekas nebūtu jādara.

  • Vienreizējs maksājums gadā: Tā vietā, lai veiktu virkni izmaksu, Tu veic samaksu aģentūrai vienu reizi par pakalpojumu sniegšanu visa gada garumā. Tas sedz izmaksas, kas saistītas iestatīšanas procesu un netraucētu darbības nodrošināšanu.


Secinājums

Izmantojot aģentūru, kas Tavai mājaslapai iestatīs Consent Mode v2, Tu vari koncentrēties uz savu uzņēmumu, nevis uztraukties par privātuma likumiem tiešsaistē. Pasaulē, kurā ir ārkārtīgi svarīgi nodrošināt tiešsaistes informācijas drošību, ekspertu rūpes par Tavas mājaslapas datu vākšanas noteikumiem ir nepieciešamas. Tas nodrošina, ka Tavā mājaslapā lietotāja dati tiek apstrādāti pareizi, uzlabojot mājaslapas lietošanas pieredzi gan Tev, gan apmeklētājiem.


Sazinies ar Top Media jau šodien, un mēs nodrošināsim, lai Tava mājaslapa atbilstu prasībām, efektīvi darbotos un būtu gatava jaunākajam piekrišanas režīmam.

25 views
bottom of page