top of page
  • Writer's pictureTop Media

Kā palielināt Instagram sekotāju skaitu?

Updated: Mar 23, 2020

Ja sociālo tīklu mārketingā Tu izmanto populāro sociālā tīkla pakalpojumu Instagram, tad Tev noteikti ir svarīgi atrast savu īsto auditoriju. Sekotāju skaita dabiska palielināšana ir grūts, bet realizējams uzdevums. Piedāvājam pārbaudītas taktikas, kas sniegs atbildi uz jautājumu “Kā palielināt Instagram sekotāju skaitu?”.


1. Piesaistīt Instagram influencerus

Pirmais solis, kā palielināt Instagram sekotāju skaitu, ir sadarbības partneru piesaistīšana, konkrētāk, sadarbība ar influenceriem jeb sabiedrībā pazīstamiem viedokļu līderiem. Tas ir pēdējo pāris gadu mārketinga jaunums Latvijā, ko steidz izmantot ne viens vien zīmols. Kāpēc influenceru mārketings ir tik svarīgs?


Pirmkārt, vai atceries, cik svarīgi vidusskolā bija turēties kopā ar populāro klasesbiedru bariņu, jo viņiem bija gan ietekme, gan vērtīgi kontakti? Tad, lūk, mūsdienu influenceru mārketingā darbojas tas pats princips. Sadarbība ar viedokļu līderiem, kuriem ir vairāk sekotāju nekā Tavam biznesa profilam (it īpaši, ja šie sekotāji ir Tava mērķauditorija), var būt uzņēmuma lielākais ieguvums.


Viss, ko nepieciešams izdarīt, ir izstrādāt saprātīgu stratēģiju, kas ļautu influenceriem parādīt Tavu uzņēmumu pievilcīgā un pārliecinošā veidā, izmantojot viņu Instagram saturu. Protams, par šo pakalpojumu Tev būs jāpiedāvā atlīdzība naudas izteiksmē vai sava uzņēmuma bezmaksas pakalpojumi vai preces. Tomēr tas ir tā vērts! Pateicoties influenceru kampaņām, ir iespējams piesaistīt influenceru sekotāju uzmanību, iedrošinot viņus sekot Tava uzņēmuma profilam.

kā palielināt Instagram sekotāju skaitu

@sanda_krasta


2. Pievērst pastiprinātu uzmanību sadarbībai ar mikro influenceriem

Sadarbība ar mikro influenceriem, kuru auditorija ir sākot ar 1000 sekotājiem, ir būtiska, lai veidotu kvalitatīvas attiecības ar jaunām auditorijām. Tas ir arī pierādīts veids, kā iegūt sekotājus Instagram. Ja Tev liekas, ka šī sekotāju bāze ir pārāk maza, tad īstenībā mikro influenceriem ir lielāka auditorijas iesaiste un konversiju skaits, pateicoties ciešām attiecībām ar savu lojālo auditoriju.


Lai nodrošinātu to, ka jūsu sadarbība patiešām sniegs rezultātus, ir nepieciešams izveidot efektīvas kampaņas. Vislabāk ir veidot kampaņas, kas pieprasa influencerim veikt vairākus ierakstus noteiktā laika periodā, kas savukārt veicinās lielāku zīmola atpazīstamību.

kā palielināt Instagram sekotāju skaitu

@marta.logina


3. Izmantot mirkļbirkas jeb heštagus

Viens no unikālākajiem un funkcionālākajiem Instagram aspektiem ir heštagi. Uztver tos kā atslēgvārdus, ko Tavs potenciālais sekotājs ierakstītu Google meklētājā. Iedomājies sevi sekotāju vietā – kas viņiem patīk, kādas ir viņu intereses, ko viņi vēlas uzzināt, kādu izklaidi viņi vēlas Instagram?


Izpildi mājas darbu – izveido sarakstu ar 30 – 50 heštagiem, kas atbilst Tavam saturam un auditorijas interesēm. Pēc tam izveido sarakstu ar populārākajiem heštagiem Instagram. Šeit atradīsi TOP 100 populārākos heštagus visā Instagram. Katram ierakstam ir iespējams pievienot līdz 30 heštagiem. Apvieno sava biznesa attiecīgos heštagus ar Instagram populārākajiem heštagiem – tādā veidā ir iespējams kļūt “redzamākam” lielākai auditorijai.


Tāpat ir vairāk nekā ieteicams izmantot Instagram Stories, lai uzlabotu savus rezultātus. Izvēlies #hashtag opciju un ieraksti populāru atslēgvārdu vai frāzi, ko auditorija varētu meklēt, lai piesaistītu jaunus sekotājus Tavam Instagram kontam. Lai saprastu, vai Tava stratēģija strādā, pārej uz Statistikas (Insights) sadaļu Tavā biznesa profilā. Tur ir iespējams atrast visu informāciju par Stories statistiku: impresijām, sasniegtajiem profiliem, sekotājiem u.c.

palielināt sekotājus Instagram

Kā palielināt Instagram sekotāju skaitu


4. Iesaistīties Instagram kopienā

Ko tas nozīmē? Pavisam vienkārši – ir nepieciešams iesaistīties “sarunās” ar potenciālajiem sekotājiem. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā atrast jaunus lietotājus, ar kuriem varētu sazināties, ir izmantot “Explore” opciju. Lai atvērtu šo sadaļu, atver savu Instagram lietotni un pieskaries palielināmā stikla ikonai apakšējā daļā. Šeit Tu vari izvēlēties relevantos heštagus vai īsas frāzes. Rezultātā Tu nonāksi īpašā profilā, kurā būs visi ieraksti ar šo heštagu. Pieskaries “Follow”. Šī ērtā funkcija parādīs populārākos ierakstus ar izvēlēto heštagu Tavā ikdienas ziņu plūsmā.


Izvēlies 3 līdz 5 kvalitatīvus ierakstus un atstāj īstu, patiesu komentāru. Pavadi vismaz 30 minūtes, meklējot šāda veida saturu un mijiedarbojoties ar to. Jo vairāk izteiksi savas domas un reaģēsi uz lietotāju ierakstiem, jo lielāka iespēja, ka viņi ar Tevi sazināsies.

kā palielināt Instagram sekotāju skaitu

Getting on the Instagram Explore Page. www.instabf.net


5. Dalīties ar selfijiem

Vai zināji, ka ieraksti ar cilvēku sejām iegūst par 38% vairāk “Patīk” Instagram? Šis sociālais tīkls patiešām ir ļoti “sociāls”, tāpēc ir svarīgi padarīt kontu pēc iespējas personiskāku, parādot sava zīmola būtību. Viens no vienkāršajiem veidiem, kā piesaistīt jaunas auditorijas, ir izvietot video, ar kura palīdzību parādīt zīmola “aizkulises”. 2019. gadā cilvēki vēlas uzzināt par personībām, kas ir “aiz zīmola”, tikpat ļoti, kā par pašu uzņēmumu vai produktu.


Kurš gan labāk var pārstāvēt uzņēmumu, kā šī uzņēmuma darbinieki? Piemēram, Tava komanda šogad varētu koplietot saturu par uzņēmuma biznesa plāniem, atklājumiem vai īpašām kampaņām. Tas piešķirs personiskāku attieksmi uzņēmuma komunikācijai, kas savukārt palielinās arī sekotāju skaitu.

Kā palielināt Instagram sekotāju skaitu

Ja vēlies profesionālu pieeju sociālo mediju stratēģijas izveidē savam zīmolam, sazinies ar mums un uzzini, ko varam piedāvāt Tava uzņēmuma attīstībai sociālajos medijos!


Avoti rakstam: www.later.com; www.socialbakers.com

841 views0 comments
bottom of page