top of page
  • Writer's pictureTop Media

10 video satura idejas - 2. daļa

Updated: Dec 20, 2020

Vai Tu tikai tagad uzsāc sava uzņēmuma video mārketinga kampaņu? Vai Tev nepieciešama palīdzība, lai nāktu klajā ar efektīvām video satura idejām, kas patiks Tava uzņēmuma klientiem un sekotājiem? Mēs Tev piedāvāsim vēl 5 noderīgas video satura idejas, kas palīdzēs uzsākt un īstenot video mārketinga stratēģiju. Aiziet!


Ideja #1 - Video ar noderīgiem padomiem


Šāda veida videoklipi ir lielisks veids, kā parādīt sava uzņēmuma kompetenci dažādos jautājumos, kā arī celt autoritāti savā industrijā. Veido videoklipus, kur atbildēsi uz visbiežāk uzdotajiem klientu jautājumiem. Digitālā mārketinga eksperti apgalvo, ka viens no spēcīgākajiem veidiem, kā efektīvi pielietot video mārketingu, ir izglītot skatītājus. Bieži vien video, kas piedāvā dažādus padomus, informāciju un citu informatīvu saturu, var būt pat efektīvāki nekā reklāmas video.


Ideja #2 - Video raksti


Vai zināji, ka ir iespēja bloga rakstus pārvērst par video? Ja Tev ir daudz dažādu bloga rakstu, tad atdzīvini tos, pārveidojot tos par video un izplatot sociālajos tīklos! Rakstu video mārketings (Article video marketing) ir satura mārketinga un reklāmas veids, kurā tiek veidoti no 30 sekunžu līdz 5 minūšu gari videoklipi par noteiktām tēmām. Pēc tam videoklipi tiek augšupielādēti dažādās video koplietošanas vietnēs izplatīšanai, piemēram, YouTube.


Ir vairāki veidi, kā rakstus pārvērst videoklipos. Tradicionālākais veids ir sākotnējā raksta ievietošana PowerPoint prezentācijā, kas būtībā ir raksta teksta pārveidošana par animētu slaidrādi (slideshow). Pēc tam slaidrādei tiek pievienoti attiecīgie attēli un ierakstīta balss katrā slaidā, lai izveidotu aizkadra komentārus. Visbeidzot, prezentācija tiek ierakstīta, izmantojot ekrāna ierakstīšanas programmatūru, piemēram, Camtasia. Tādā veidā slaidrāde tiek pārvērsta par videoklipu, ko var augšupielādēt YouTube.

video satura idejas

Video satura idejas – bloga rakstu pārveidošana par video


Daži rīki, kur var veidot video rakstus:

  1. Microsoft PowerPoint

  2. Windows Movie Maker

  3. Article Video Robot

  4. PowToon

  5. Magisto

  6. iMovie

  7. AfterEffects

Šis ir lielisks veids, kā nodot savu vēstījumu plašākai auditorijai. Tāpat tiek samazināts raksta lasīšanas laiks, ko noteikti novērtēs interneta patērētājs.


Ideja #3 - Apmācību videoklipi


Viens no ieteikumiem ir veidot apmācību videoklipus, kas attiecas uz Tava uzņēmuma nišu. Tas ir lielisks veids, kā veidot attiecības ar klientiem. Protams, šiem apmācību videoklipiem nav jāatklāj visi nozares noslēpumi, bet tiem būtu jāpievilina skatītāji ar informatīvu un noderīgu saturu, radot vēlmi uzzināt vairāk. Ja Tu pārdod produktu vai pakalpojumu, kas var būt izskaidrots ar apmācību videoklipa palīdzību, tad izveido soli-pa-solim video, lai palīdzētu saviem klientiem.


Šāda veida videoklipiem ir jābūt viegli uztveramiem un skaidriem. Labā apmācību video informācijai ir jāplūst dabiski no vienas sadaļas uz otru. Noformē video tā, lai informācija tiktu parādīta tādā pašā secībā, kādā lietotājam būs jāīsteno attiecīgā darbība. Plašāk un padziļinātāk par apmācību video veidošanas knifiņiem var izlasīt TechSmith rakstā.


Ideja #4 - Produktu video


Pirmajā rakstā 10 VIDEO SATURA IDEJAS 1. DAĻA minējām vienu ideju par produktu atsauksmju filmēšanu, piemēram, ar mikro influenceru palīdzību. Vēl vienkāršāks veids, kā runāt par savu preci, ir veidot produktu video. Cilvēkiem, visticamāk, radīsies liekāka vēlme iegādāties Tavu produktu, ja viņi redzēs to nofilmētu.



Šāda veida video izskaidro un vizuāli parāda produkta taustāmās priekšrocības. Lielākā daļa šādu videoklipu mēdz uzsvērt produktu unikālās iezīmes, taču svarīgāk ir nodemonstrēt, kā produkts atrisina problēmas.


Daži ieteikumi labiem produktu video:

  1. saistošs dialogs un stāstījums;

  2. pietiekami garš, lai pilnībā izskaidrotu produktu un tā priekšrocības, bet pietiekami īss, lai saglabātu skatītāja uzmanību;

  3. profesionāls, empātisks, viegli uztverams.


Ideja #5 - Stop-motion video


Kolēģu dzimšanas dienas svinības, prāta vētras, kafijas pauzes, dažādas projektu debates – tik daudz materiāla, kas paliek neizmantots! Protams, tas nenozīmē, ka tagad kādam ir jāskraida pa ofisu un jāfilmē viss tajā notiekošais. Stop-motion videoklipus ir ļoti vienkārši izveidot ar tādiem rīkiem kā Animoto – fotografē kaut ko darbībā un apkopo visas bildes kopā, lai panāktu stop-motion efektu. Zemāk atradīsi piemērus, ko nozīmē stop-motion video un kā tos ir iespējams izmantot Tava biznesa vajadzībām.





Ja vēlies profesionālu pieeju digitālā mārketinga stratēģijas izveidē savam zīmolam, sazinies ar mums un uzzini, ko varam piedāvāt Tava uzņēmuma attīstībai digitālajā vidē!

366 views

Recent Posts

See All
bottom of page