top of page
  • Writer's pictureTop Media

Video mārketings un tā galvenie izaicinājumi

Updated: Oct 8, 2020

Šodien parunāsim par video mārketingu. Protams, daudzi zīmoli jau gadiem izmanto video mārketingu sava uzņēmuma produktu vai pakalpojumu virzīšanai tirgū, un patiesībā tas nav nekas jauns. Taču šobrīd ir mainījusies video ietekme un nozīme biznesa attīstībā. Video vairs nav tikai viena no mārketinga iespējām – tas ir kļuvis par teju dominējošo “ieroci” gan sociālajos medijos, gan dažādu reklāmas kampaņu īstenošanā. Ja uzņēmums vēl 2020. gadā neveido videoklipus, tad pastāv ļoti liela iespēja, ka tas atpaliks no konkurentiem attiecīgajā nozarē.

Pat, ja video veidošana ir sveša, tas nav pamats to atmest malā un neizmantot šādu iespēju. Mūsdienu pārsātinātajā pasaulē tieši autentiski un vienkārši video pievērš vislielāko uzmanību.


 

Video mārketinga misija

Video mārketinga darbība pēc savas būtības ir diezgan vienkārša: tiek radīti videoklipi, kas reklamē uzņēmumu, veicina pārdošanu, palielina izpratni par poduktiem vai pakalpojumiem, un piesaista klientus. Taču praksē tas ir nedaudz sarežģītāk. Tāpat kā daudzi citi mārketinga veidi, arī video mārketings ir balstīts uz datiem, tāpēc nepieciešams sekot līdzi dažādiem rādītājiem un pastāvīgi mērīt klientu iesaistīšanos.


 

Nedaudz par priekšrocībām

Video mārketingam ir daudz priekšrocību, kas palīdz veiksmīgāk uzturēt attiecības ar uzņēmuma auditoriju. Lūk, dažas no tām:

  • ·Video ir kā logs, kas ļauj klientiem labāk iepazīt zīmolu, tā veidojot uzticēšanos, kas ir pamatā tam, lai klients jūsu preci vai pakalpojumu iegādātos atkal un atkal.

  • Video palīdz palielināt zīmola mājaslapas apmeklējumu, Patīk un kopīgošanas skaitu, kas savukārt ietekmē SEO. Nevajadzētu aizmirst, ka YouTube pieder Google, tāpēc noteikti jāatzīmē atslēgvārdi un galvenās frāzes.

  • Videoklipi veicina informācijas saglabāšanos atmiņā. Pierādīts, ka dzirdot informāciju, pēc trīs dienām atmiņā būs palikuši apmēram 10% no tās. Turpretī, ja dzirdētais tiek papildināts ar atbilstošu attēlu vai video, pēc trīs dienām atmiņā būs palikuši vidēji 65% no informācijas.

  • Cilvēkiem patīk skatīties video, kas nozīmē, ka reklāmai video formātā būs daudz vairāk skatījumu nekā vienkāršam tekstam vai attēlam. Video formāts ir šobrīd iecienītākais informācijas uzņemšanas veids, tādēļ uzņēmumiem būtu jāpielāgojas šai jaunajai realitātei.


Video izveide mārketinga nolūkiem:

RESURSI

Pirms video izveides noteikti ir jāpadomā par tam atvēlētā budžeta iespējām. Pēc tam jādomā par tehnisko aprīkojumu, video rediģēšanas programmatūru, iespējams, jāpiesaista video speciālists. Ja tādu iespēju nav, var mēģināt izlīdzēties ar kādu no tiešsaistes video veidošanas platformām, kas piedāvā jūsu klipu izveidot no jau gataviem (stock) video fragmentiem un grafiskajiem elementiem. Tas ļaus samazināt izmaksas, tiesa – nāksies arī būtiski samazināt savas prasības.

STĀSTS

Saturam un stāstam nekad nav bijusi tik liela nozīme kā tagad. Lai piesaistītu klienta uzmanību un to arī noturētu, nepieciešams izveidot saistošu un skatītājam vērtīgu stāstu. Interesants stāsts un tā vizualizācija veiksmīgāk prezentē konkrēto pakalpojumu vai produktu un parāda, ko skatītājs varētu iegūt un kāda būtu viņa dzīve, kļūstot par klientu. Šeit svarīgs ne tikai saturs, bet arī veids, kā tas tiek pasniegts.

ĪSĀK IR LABĀK

Mārketinga videoklipiem nav noteikta garuma, lai gan šeit jāņem vērā daži ieteikumi. Digitālā mārketinga speciālisti uzsver, ka īsāks video parasti ir daudz efektīvāks, nekā tā garākā versija. Bieži vien filmētā materiāla ir ļoti daudz, taču, lai nezaudētu skatītāju uzmanību jācenšas fokusēties uz galveno, rediģējot un atstājot tikai būtiskāko un labāko, ko uzņēmums var piedāvāt.



PUBLICĒŠANA

Kad video ir gatavs, to nepieciešams publicēt. Visbiežāk šādam nolūkam tiek izmantots YouTube, taču ar to viss nebeidzas. Video noteikti jāpublicē arī uzņēmuma mājaslapā un sociālajos tīklos. Ar video nepieciešams dalīties un veicināt tā izplatību, investējot reklāmas kampaņā. Noteikti vajadzētu izvairīties no situācijas, kurā daudz laika, naudas un enerģijas ieguldīts lieliska video izveidē, bet piemirsts par budžetu tā nogādāšanai līdz mēķauditorijai. Protams, vislabāk, ja pati auditorija turpina šo izplatīšanas procesu, daloties ar video – tādā veidā aptverot vēl plašāku skatītāju loku.

ANALĪZE

Kad video jau kādu laiku ir bijis nopublicēts, jāsāk analizēt tā statistika. Šāda analīze palīdzēs nākotnē veidot veiksmīgāku video saturu un parādīs, kas tieši auditoriju tajā ir piesaistījis.



Video mārketinga galvenie izaicinājumi

Kādreiz galvenais šķērslis video izmantošanai mārketingā bija izmaksas. Tas bija nopietns izaicinājums, domājot gan par aprīkojumu, gan programmatūru, gan iesaistītajām personām. Taču mūsdienās video veidošana ir daudz pieejamāka – daudzi video tiek filmēti nevis ar profesionālo aparatūru, bet gan ar kvalitatīviem viedtālruņiem.


Iespējams, ka jūsu zīmola imidžam piestāv tieši pavisam vienkārši, nevis Holivudas tehniskā līmeņa video.

Tāpat agrāk bija jādomā par to, vai un kā jūsu auditorija šos digitālos video vispār noskatīsies. Taču šodien, līdz ar bezlimita mobilā interneta un viedtālruņu uzvaras gājienu, arī šī problēma ir palikusi pagātnē.

Jāsecina, ka galvenais izaicinājums video mārketingā joprojām ir tas pats, kas 50 gadus atpakaļ – tas ir stāsts.

Kā pavisam īsā laika sprīdī uzrunāt skatītāju ar ko tādu, kas ne tikai iespiežas atmiņā, bet arī asociējas ar jūsu zīmolu un produktu, un vēl rada vēlmi to iegādāties? Iespējams, jums jau ir viena vai vairākas labas idejas. Ja nav, arī tā nav problēma. Jums varēs palīdzēt digitālā mārketinga aģentūra, kas palīdzēs izdomāt aizraujošu stāstu, kā arī nodrošinās nepieciešamo aprīkojumu un komandu video izveidei. Tas vairs nav pakalpojums, kas pieejams tikai lielajiem uzņēmumiem.

Arī Top Media radošā komanda veido video saturu – digitālos reklāmas klipus, animācijas, intervijas, stories, klientu atsauksmes, korporatīvo pasākumu atskatus atbilstoši 2020. gada standartiem un labākajai praksei. Mūsu piedāvāto cenu un rezultāta kvalitātes attiecība Tevi patīkami pārsteigs! Uzzini vairāk mūsu pakalpojumu sadaļā Radošie risinājumi

573 views
bottom of page