top of page
  • Writer's pictureTop Media

Digitālā mārketinga risinājumi eksporta izaugsmei

Digitālais mārketings ir būtiska mārketinga aktivitāšu daļa, kas nodrošina uzņēmuma izaugsmi un zīmola atpazīstamību. Veidot mārketinga stratēģiju vietējam tirgum ir krietni vien vieglāk, nekā eksportam. Tomēr ir veidi kā šo uzdevumu paveikt ar lieliskiem rezultātiem un popularizēt zīmolu ārpus valsts robežām.

 

Izpēti tirgu

Doties nezināmajā nav laba ideja, tas var radīt nopietnus zaudējumus un pasliktināt ne tikai pārdošanas rezultātus, bet arī sabojāt zīmola tēlu. Pirmais solis ir tirgus izpēte – šī nelielā investīcija ir svarīgākais pamats tālākai mārketinga stratēģijas izveidei.

Lai uzsāktu preču eksportu un vēl jo vairāk – digitālā mārketinga aktivitātes, jāveic konkurentu izpēte. Noderīgi būtu atrast atbildes uz šādiem jautājumiem:

  1. Vai šāda tipa produkts ir pieejams konkrētajā valstī?

  2. Kāda ir konkurentu komunikācija (kā reklamē)?

  3. Kāda ir auditorija (ko sagaida, kādu komunikāciju uztver vislabāk)?

Atbildes uz šiem un ne tikai šiem jautājumiem iespējams atrast, neizejot no mājas – meklējot informāciju internetā. Ja preci vai pakalpojumu būs iespējams fiziski saņemt izvēlētajā valstī, būtiski ir veidot biznesa kontaktus – iepazīties ar izplatītājiem, noliktavu uzturētājiem un citiem nozarē iesaistītajiem. Šeit būtiski ir apzināties kāds ir cilvēks, ar kuru būs jāveido B2B komunikācija.

 

Mūsdienu B2B pircējs

Mūsdienu B2B pircējs ir īstens millenium jeb gadsimtnieku paaudzes pārstāvis (Y paaudze, jauni cilvēki, kas dzimuši no 80. gadu beigām līdz 2000. gadam). Tos raksturo plašs viedierīču izmantojums, ar ko tiek veikti ikdienas uzdevumi. Jāņem vērā, ka šī tipa cilvēki ir pieraduši informāciju iegūt ātri, veicot vien pāris darbības ar viedtālruni. Ir izpētīts, ka šīs paaudzes pārstāvji ik dienu savu viedtālruni izmanto apmēram 6 stundas, kas ir divas reizes vairāk kā tie, kuri ir vecāki par 45 gadiem. Kā arī jāņem vērā, ka mūsdienu B2B pircējas rīkojas tieši tā, it kā konkrētās preces vai pakalpojumu pirktu savām vajadzībām. Interesanti, ka pirkšanas procesā vairāk kā 50% no B2B pircējiem sameklē vismaz 8 dažādas informācijas vienības par pārdevēju un šis saturs nosaka tālāko rīcību.

 

Kvalitatīvs saturs par produktu digitālajā vidē

Ja pircējs neatrod kvalitatīvu vai pietiekamu saturu par produktu, tas visticamāk pirkumu neizdarīs. Tādēļ rodas jautājums – kā radīt kvalitatīvu un pietiekamu saturu par zīmolu digitālajā vidē. Un šeit savu darbu sāk digitālais mārketings. Pirmkārt, būtiski ir sakārtot zīmola mājaslapu un sociālos tīklus. Tā ir uzņēmuma vizītkarte, kas sniedz pamatinformāciju par zīmolu. Būtiski, lai mājaslapa veidota tā, lai to saprastu arī citu valstu pircēji (vairākās valodās). Tā kā mūsdienu pircējs ir nepacietīgs un pārsvarā informāciju meklē no viedtālruņa – mājaslapai jābūt ātrai un vizuāli pievilcīgai arī viedtālruņa ekrānā. Otrkārt, jāizvēlas saturs, kāds tiks publicēts sociālajos tīklos. Veidot komunikāciju tā, lai tā atbilstu zīmola tēlam, iesaistītu atbilstošo auditoriju un sniegtu aktuālo informāciju. Treškārt, ne mazāk svarīgi ir izmantot PPC reklāmas. Platformās Google, Yandex un Bing (izvēlēties atbilstošāko mērķauditoriju) iespējams ievietot reklāmas, kas tiek parādītas tai auditorijas daļai, kas meklē jūsu produktu vai interesējās par līdzīgiem produktiem.

 

Top Media risinājumi eksporta izaugsmei

Digitālā mārketinga rīki ir visdažādākie, īpaši reklāmu jomā. Kā neapjukt? Tie, kas ikdienā strādā ar dažādiem reklāmu risinājumiem, īpaši eksporta tirgum, silti iesaka izvēlēties profesionāļus, nevis cīnīties paša spēkiem.

Pirmkārt, profesionāļi ļoti labi pārzina dažādus reklāmu rīkus. Otrkārt, strādājot ar dažādām valstīm, tie ir iepazinuši konkrētās auditorijas ekspektācijas un vajadzības. Un treškārt, profesionāļu piesaiste uzņēmumam aiztaupīs liekus izdevumus un laiku.

Top Media speciālisti ir strādājuši ar dažādiem produktiem vairāk kā 72 valstīs un veidojuši reklāmas vairāk kā 30 valodās, tāpēc varam teikt, ka esam īsteni eksporta tirgus zinātāji. Ikdienā mūsu reklāmu menedžeri strādā ar populārākajām platformām – Google, Yandex un Bing. Tas nozīmē, ka tie spēj atrast ne tikai īstos reklāmas risinājumus, bet arī piekļūt atbilstošajai auditorijai, izmantojot īstās platformas.

Bieži PPC reklāmas (teksta, reklāmkarogu un video) ir piemērotākais digitālā mārketinga risinājums auditorijas sasniegšanai dažādās pasaules malās, nonākot pie cilvēkiem kas meklē jūsu produktu, pakalpojumu vai nozari.

Strādājot ciešā sadarbībā ar Google speciālistiem (šo iespēju aģentūrai sniedz Google Premier Partnera statuss), Top Media spēj saviem klientiem ļauj izmantot jaunākos risinājumus, ko nodrošina mākslīgā intelekta attīstība. Šie jaunumi sniedz iespēju optimizēt kampaņas tā, lai sasniegtu augstākos rezultātus un strauji palielinātu pārdošanas apmērus.

 

Ja Jums nepieciešama profesionāla digitālā mārketinga aģentūra – Top Media ir īstā izvēle!  Sazinieties ar mūsu komandu un kopīgiem spēkiem atradīsim Jums atbilstošākos digitālos risinājumus. Lai uzzinātu aktuālāko informāciju par nozares jaunumiem, piesakies Top Media jaunumu ziņojumiem!

[vc_column_inner width=”1/2″][vc_btn title=”Sazināties!” shape=”square” color=”sky” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Ftopmedia.lv%2Fkontakti|||”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_btn title=”Pieteikties!” shape=”square” color=”sky” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Ftopmedia.lv%2Fpiesakies-jaunumiem%2F|||”]

124 views
bottom of page