top of page
  • Writer's pictureTop Media

Kā Sekot Līdzi Facebook Reklāmas Atdevei?

Veidojot un testējot Facebook reklāmas brīžiem ir grūti noteikt, kura no ievietotajām reklāmām sniedz lielāko atdevi un rezultātus. Šajā rakstā dalīsimies ar trīs ieteikumiem, kas ļaus Jums ērtāk sekot līdzi Facebook reklāmu atdevei un palīdzēs optimizēt efektīvākās kampaņas.

Domājot par faktu vien, ka pienācis laiks kārtējo reizi veidot atskaiti par Facebook reklāmu rezultātiem, tas var sagādāt īstas galvas sāpes jebkuram reklāmdevējam. Datu uzskaite šķiet vēl sarežģītāka, ja iepriekš esat aktīvi izmantojis un sekojis līdzi mērķu sasniegšanai Google Analytics platformā, kura regulāri sniedz precīzu informāciju par to, no kāda avota nācis lielākais reklāmguvumu skaits.

Ja arī Jūsu bizness ir tikko sācis testēt savas pirmās reklāmas Facebook platformā, kuru mērķis ir pirkumi vai citi reklāmguvumi, bet nezināt, kā precīzāk analizēt reklāmu atdevi, tad zināt, ka neesat vienīgais un esat nonācis īstajā vietā.

Ļoti daudz uzņēmumu, testējot Facebook reklāmas, sākumā iegulda 100-200 EUR, kā mērķi izvēlas reklāmguvumus (pirkumi, reģistrācijas, pieteikumi), neierauga nekādus rezultātus un atmet šim reklāmas modelim ar roku. Šajā rakstā Jūs uzzināsiet par trīs ļoti specifiskām stratēģijām, kas mainīs Jūsu reklamēšanās un rezultātu analīzes paradumus.

Standarizēts UTM protokols

Ja Jūs neizmantojat UTM tagus savās Facebook reklāmās, tad visticamāk Google Analytics platformā saņemtie dati netiek pareizi klasificēti.  Visbiežāk apmeklētājus, kas nonākuši lapā caur Facebook reklāmu, pieskaita kā m.facebook.com / referral,  facebook.com / referral vai līdzīgu avotu apmeklētājus. Lai Jūs redzētu pareizu apmeklētāju plūsmas sadalījumu, nepieciešams izmantot UTM tagus. Kā tos uzstādīt? Apskatīsim!

blogs1

Attēls: MarketingLand

Veidojot Facebook reklāmu, zem visām radošajām sadaļām pašā reklāmas veidošanas lapas apakšā atrodas uzskaites sadaļa, kurā nepieciešams ievietot UTM tagus. Formāts, kuru Jums vajadzētu izmantot:

utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=campaign_name&utm_content=raksti_ko_vien_vēlies

Apzināties UTM tagu eksistenci un izmantošanu jau ir liels solis uz priekšu, taču nākamais solis ir standartizēt UTM protokolu. Ko tas nozīmē?

Google Analytics platformā galvenā metode, kā uzzināt, no kādiem resursiem Jūsu mājas lapa tiek apmeklēta, ir apmeklējot sadaļu “Acquisition section” un izvēloties “Source/Medium”. Šajā sadaļā kā sekundāro apakšsadaļu ir iespējams izvēlēties gan reklāmas saturu, gan kampaņas nosaukumu. Tas nozīmē, ka tad, kad izmantojat UTM tagus, Jums ir iespēja sekot līdzi, kurai  no Jūsu reklāmām ir lielākā atdeve un kvalitātīvākie rezultāti.

Rekomendējam pie utm_campaign parametra norādīt kampaņas nosaukumu vai arī kampaņas nosaukumu + atrašanās vietu, ja reklamējaties vairākos reģionos. Priekš utm_content mēs ieteiktu izmantot citus svarīgus aspektus. Augstāk redzamajā piemērā tiek iekļauts avots, auditorija (mazu uzņēmumu īpašnieki ) un kampaņas nosaukums.

Izvēloties izmantot UTM tagus kampaņu un satura veidošanas procesā, Jūs esat soli tuvāk panākumiem.

Specifisku avotu remārketings

Kad Jūs pievienojat reklāmai UTM parametrus, šie parametri kļūs par daļu no mājaslapas URL koda, kuru apmeklēs lietotājs. Ja Jums jorpojām nešķiet saprotams kādēļ Jums tas nepieciešams, apsveriet šo: apmeklējumam, kurš nāk no organiskajiem google rezultātiem ir mazāka vērtība nekā mājaslapas apmeklējumam no Facebook reklāmas.

Facebook reklāmas atšķiras no Google reklāmas ar to, ka Facebook lietotājs Jūsu pakalpojumu nemeklē. Apmeklētājs, kurš tiek uzrunāts pat tad, kad viņš iepriekš nav interesējies par Jūsu pakalpojumu ir vērtīgs apmeklētājs. Šī iemesla dēļ ir rūpīgi jāseko līdzi soļiem, kurus veic lietotājs ieradies no Facebook lapas, lai sekotu līdzi lietotāju interesei un veidotu interesēm atbilstošu remarketingu.

Izveidojiet sarakstu ar lietotājiem, kas Jūsu mājaslapu apmeklējuši no Facebook. Balsoties uz UTM tagiem, kurus veidojāt iepriekš izveidojiet sarakstus ar divu veidu auditorijām – A auditorija, kura ir nonākusi līdz Jūsu “paldies lapai” un B auditorija, kura apmeklēja Jūsu lapu ar URL utm_content=jūsu_rakstītais_saturs , bet neveica pirkumu vai reģistrāciju un neapmeklēja “paldies” lapu.

Screen-Shot-2017-03-15-at-10.36.19-PM-471x400

Attēls: MarketingLand

Reklāmu karuseļa stāsts

Šī sadaļa ir kaut kas tāds, kas jebkuram kārtīgam mārketinga entuziastam liksies interesanti. Vai jau esat izmēģinājuši “karuseļa” reklāmas? Šīs reklāmas ir ļoti noderīgas interneta veikaliem, kuri reklāmās vēlas parādīt vairākus produktus vienlaicīgi vai izmantot  bildes, lai pastāstītu “stāstu”. Kā šeit būtu noderīgi UTM tagi? Mēs Jums pastāstīsim!

blogs2

Attēls: MarketingLand

Veidojot karuseļa reklāmas, Jūs veidojat reklāmas pieredzi ar vairākiem attēliem, aprakstiem un CTA (call-to-action). Katrs no šiem attēliem var novadīt lietotāju pie sev speciāli izveidota URL linka. Ko tas nozīme Jums? Definējot UTM tagu, piemēram, utm_content nosaucot par carouselad_position1 vai  carouselad_position2, Jūs atradīsiet atbildes uz tādiem jautājumiem kā:

  1. kurš no attēliem uzrunātajai auditorijai šķiet vispievilcīgākais;

  2. cik tālu Jūsu karuseļa reklāmās nonāk lietotājs līdz izdara klikšķi;

  3. vai Jūsu reklāmās ir kāds specifisks attēls vai apraksts, kas viskaktīvāk novada lietotāju līdz pirkuma izdarīšanai.

Izmantojot šis metodes Jūs saņemsiet ieskatu par dažādām interesantām optimizācijas taktiktām, kas var veidot nozīmīgus rezultātus Jūsu biznesam. Ja tikai tagad sākat iepazīt un izmantot UTM tagus, standarizētos protokolus un sperat pirmo soli kruseļa reklāmu izmantošānā, Jūs sagaida iespēja atklāt jaunas un vēl neizzi iespējas reklamējoties Facebook platformā.

Ja izmantojat reklāmu Facebook, lai saņemtu reklāmguvumus no neitrālas publikas, Jums ir jāmāk organizēt darbu un optimizēt rezultātus šajā platformā. Nav laika ieguldīt tik daudz darba, taču vēlaties saņemt pārliecinošus rezultātus Facebook reklāmas platformā, palielināt klientu skaitu un aizpildīto anketu daudzumu kā arī uzlabot fanu skaitu savai biznesa lapai? Droši sazinieties ar Top Media un piesakieties konsultācijai ar nozares speciālistiem.

26 views
bottom of page