top of page
  • Writer's pictureTop Media

Google atbalstīs savus reklāmdevējus

Kompānija Google ir paziņojusi, ka sniegs īpašu atbalstu tiem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuriem laikā no 2019. gada 1. janvāra ir bijušas aktīvas Google Ads reklāmas kampaņas (pašu vai aģentūru pārvaldītas). Šiem uzņēmumiem tiks piešķirti bezmaksas Google Ads kredīti reklāmas vajadzībām, un to kopsumma sasniegs 340 miljonus ASV dolāru. Saprotams, ka šāds paziņojums raisa ne mazums jautājumu, uz kuriem iespēju robežās centīsimies atbildēt.

Vai atbalsts pienāksies visiem uzņēmumiem, kuri ir reklamējušies Google Ads norādītajā laika periodā?

Google norāda, ka atbalsts tiks sniegts tikai mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuri Google Ads izmantojuši vismaz 10 no 12 mēnešiem 2019. gadā un arī 2020. gada janvārī un/vai februārī. Labā ziņa ir tā, ka mazo un vidējo uzņēmumu kategorijā Google izpratnē ietilpst gandrīz visi Latvijas reklāmdevēji. Tomēr katrs gadījums tiks izskatīts individuāli, tādēļ 100% garantiju, ka arī jūsu uzņēmums saņems bezmaksas reklāmas iespēju, sniegt nav iespējams.

Cik daudz bezmaksas kredītus saņems katrs uzņēmums?

Katrs uzņēmums saņems 1 kredītu, taču tā vērtība atšķirsies un būs atkarīga no vairākiem faktoriem, tostarp valsts, valūtas un vēsturiskajiem reklāmas budžetu apjomiem. Ar precīzu formulu, kā tiks noteikta katram uzņēmumam piešķirtā kredīta vērtība, Google pašlaik nedalās. Šie kredīti tiek piešķirti uzņēmuma līmenī, tādēļ, pat ja jums ir vairāki konti, jūs vienalga saņemsiet tikai 1 kredītu jums aprēķinātajā apjomā.

Kad bezmaksas kredīti būs pieejami manā Google Ads kontā?

Google sola, ka kredītu piešķiršana sāksies no maija, tomēr tie visiem netiks piešķirti vienlaicīgi. Informāciju par kredītu piešķiršanu saņemsiet savā Google Ads kontā un uz tam piesaistīto e-pastu.

Kur, kā un cik ilgi šos kredītus varēs tērēt?

Piešķirtie kredīti būs jāiztērē Google Ads sistēmā līdz 2020. gada beigām, un tos varēs tērēt uzņēmuma reklamēšanai visos Google reklāmas kanālos – Search, Display un Youtube.

Vai līdzīgu atbalstu piedāvā arī citas platformas, piemēram – Facebook?

Arī sociālais tīkls Facebook ir paziņojis par granta piešķiršanu mazajiem uzņēmumiem 100 miljonu $ apmērā. Tas šobrīd ir pieejams 30 valstīs, tomēr Latvijas starp tām nav. Šobrīd Top Media rīcībā nav informācijas par to, vai un kad Facebook šo piedāvājumu varētu atvērt arī Latvijā.


Ko darīt, ja piešķirti kredīti, bet neprotu tos izmantot?

Lai visefektīvāk izmantotu reklāmas budžetu Google un citās platformās, iesakām izmantot Top Media sertificēto reklāmas speciālistu sniegto kampaņu izveidošanas un pārvaldības pakalpojumu, kas palīdzēs būtiski uzlabot jūsu uzņēmuma līdzšinējos pārdošanas rādītājus interneta vidē.

193 views
bottom of page